Smart refinansiering

En refinansiering av dyr kredittkortgjeld kan være noe av det smarteste du gjør økonomisk!

Hvis du har flere kredittkort å betale på kan du fort oppleve at du befinner deg på dypt vann når det kommer til romslighet i økonomien, og da er det bare å ta tak før det er for sent!

Hva innebærer det å refinansiere

Kort fortalt betyr det å refinansiere at man tar opp et nytt lån for å betjene gammel gjeld, og at målet med dette skal være at man skal få bedre vilkår og dermed spare penger på det.

Bedre vilkår som i form av lavere renter og lavere totalkostnad blir derfor essensielle elementer for å i det hele tatt å gjennomføre en refinansiering, og det er her et forbrukslån kan komme inn i bildet.

Er forbrukslånet et alternativ?

I praksis kan man si at alle alternativer som sørger for at du får en bedre økonomi og et billigere lån er aktuelle, og når vi vet at f.eks. forbrukslån har lavere renter enn både smålån og kredittkort så er det klart at dette kan være verdt å vurdere.

Kredittkortene på sin side er naturligvis nyttige til sin bruk, men å betale ned utestående beløp på disse over tid kan fort bli kostbart. Det er derfor viktig at bruken av kredittkort foregår på rett måte.

Forbrukslånet kan man bruke til akkurat hva man vil, og lånet er i tillegg usikret, hvilket vil si at du ikke tilbyr banken noen form for pant for lånet ditt. Dette alene er grunnen til å lånet er dyrere enn et tradisjonelt boliglån, men det er allikevel viktig at man har muligheten til å ta opp slike lån i Norge i dag.

Banken hjelper til

Ønsker du å gjennomføre en refinansiering uten sikkerhet er banken du søker om lån i selvsagt behjelpelig med å gjennomføre dette, og det er flere som har spesialisert seg på dette. Dette er et tilbud man bør takke ja til av flere grunner, og den fremste av grunnene er naturligvis at man skal være sikker på at refinansieringen faktisk blir gjennomført. Hvis du får et stort lån inn på din egen konto og skal gjennomføre refinansieringen selv er det ikke sikkert at du får det gjort – spesielt ikke hvis du har et problematisk forhold til penger i utgangspunktet.

Du forteller enkelt og greit banken du tar opp forbrukslånet i hvor du er skyldig penger samt hvor mye penger det er snakk om, og de vil deretter hjelpe deg med å betale dette ned. I tillegg til at du er sikret at disse grepene gjennomføres sparer du i tillegg en god del arbeid.

Hva sitter du igjen med? En romsligere økonomi og et billigere gjeld!